Kinderopvang ZON!

Dagindeling

Babygroep:

Rust en regelmaat. Dat vinden wij belangrijk op de babygroep. De kinderen hebben allemaal hun eigen ritme en wij gaan daar in mee. Dit betekent dat wij inspelen op de individuele behoefte van het kind. Zij bepalen de structuur.

Een dag op de babygroep wordt gevuld met eten, drinken, slapen, zintuigelijke ontwikkeling, ontdekken.

Dreumesgroep:

Bij de dreumesen is er al meer ritme te zien. De kinderen komen in deze groep als ze ongeveer 11 maanden zijn, maar ook dat is afhankelijk van hun ontwikkeling. De dreumesgroep bevindt zich op de benedenverdieping en grenst direct aan de tuin. In de ochtend wordt er in de kring gezongen en fruit gegeten. Daarna is het tijd voor activiteit of voor een slaapje voor wie dat wil/nodig heeft. In de middag wordt er gezamenlijk gegeten en is er weer tijd om te spelen en te ontdekken of een middagslaapjes voor wie dat wil/nodig heeft. Wij vinden het belangrijk dat dreumesen de kans krijgen te ontdekken in hun eigen tempo. Zo kan het zijn dat een bijna 2-jarige aan gaat sluiten bij de peuters of nog een tijdje op de dreumesgroep blijft, afhankelijk van zijn of haar interesse en ontwikkeling.

Peutergroep:

De peutergroep (2-4 jaar) bevindt zich op de eerste verdieping van de Zonneburcht. Zij hebben wel een dagprogramma:

07.30 – 09.00    Binnenkomst, lekker spelen, lezen, praten.

09.00 – 10.00    Kring en gesprekjes over allerlei dingen, over wat de kinderen bezighoudt, het weer, het thema waar we mee bezig zijn. Het kan van alles zijn. Ook zingen we liedjes en eten we fruit.

10.00 – 11.30    Tijd voor activiteiten. Activiteiten hebben een link naar onze visie en pijlers bewegen, natuur en cultuur. Het personeel gaat uit van de vragen en interesse van de kinderen.

11.30 – 12.00    Boterham en drinken aan tafel.

12.30                Middagslaapje. Slapen doen de kinderen in de Kapelzaal. Er worden de veldbedjes neergezet en de kinderen slapen in alle rust.

15.00 – 15.30    Na het slapen is het tijd om wat te drinken en fruit of iets dergelijks te eten.

15.30 – 16.30    Activiteiten.

16.30 – 18.00    De kinderen worden opgehaald. In de tussentijd wordt er nog gespeeld en activiteiten worden afgerond.

Peuters zijn kleine mensjes met veel vragen en interesse, leergierig, nieuwsgierig. Bij ZON! gaan we in op hun vragen en spelen in op hun tempo. De tijden kunnen uiteraard per kind ietwat variëren.